Tutus Data lev­er­erar kryp­tosys­tem till Umeå kommun

Sveriges ledande kryptoföretag Tutus Data har tillsammans med IT-säkerhetsföretaget link22 tecknat avtal med Umeå kommun om att leverera ett säkert och robust IT-system för hantering och av hemliga uppgifter kopplade till kritisk infrastruktur och totalförsvarsplanering. Systemet kommer initialt att nyttjas av kommunen, Vatten och avfallskompetens i norr (Vakin) och Umeå Energi.

Umea 40msek

”Den nya säkerhetsskyddslagstiftningen som trädde i kraft tidigare i år ställer krav på att vi kan hantera känsliga uppgifter på ett sätt som uppfyller högt ställda säkerhetskrav. Samtidigt har vi en verksamhet som behöver verktyg och hantering som medger att vi kan vara effektiva. Med det här systemet från Tutus och dess samarbetspartners kan vi uppnå en hög säkerhet samtidigt som vi får ett effektivt och flexibelt verksamhetsstöd, säger Mattias Lind, säkerhetskyddschef på Vakin.

Jens Bohlin, VD på Tutus Data, fortsätter: ”Det här är en strategisk affär och ett viktigt bevis på att våra lösningar passar lika bra till civila och kommunala tillämpningar som till försvaret. Vi ser en stor efterfrågan av moderna verksamhetsanpassade lösningar för skydd av säkerhetskyddsklassificerade uppgifter framöver.”

Avtalet, som är på tre år, innefattar godkända kryptolösningar, IT-infrastruktur, klienter, tjänster och support.

För ytterligare information, kontakta:

Mikael Andersson, Försäljning & Marknads Chef
Tutus Data AB

mikael@tutus.se / 070-313 09 13